Ministar Hurtić u Mostaru nakon navijačkih incidenata: 'Potrebne hitne mjere'

4
Radiosarajevo.ba
Ministar Hurtić u Mostaru nakon navijačkih incidenata: 'Potrebne hitne mjere'
Foto: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH / Sevlid Hurtić došao na sastanak u Mostar

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, dr. Sevlid Hurtić, održao je danas sastanak sa komesarom Hercegovačko - neretvanskog kantona (HNK) Robertom Perićem i ministrom unutrašnjih poslova HNK Marijom Marićem.

Na sastanku se razgovaralo o nedavnim nemilim događajima u Mostaru, uključujući napade na djecu različitih nacionalnosti u nekoliko naselja, te o masovnoj tučnjavi koja se dogodila u noći između 26. i 27. augusta.

Tokom sastanka, ministar Hurtić je izrazio zabrinutost zbog eskalacije nasilja i naglasio važnost hitnih mjera kako bi se osigurala sigurnost svih građana, posebno djece. Komesar i ministar MUP-a HNK su potvrdili da se poduzimaju sve potrebne mjere za istragu i prevenciju daljnjih incidenata.

UEFA | Drama u Sloveniji: Prekinuta utakmicu u Ljubljani, policija prazni tribinu

UEFA | Drama u Sloveniji: Prekinuta utakmicu u Ljubljani, policija prazni tribinu

Ministar Hurtić je također apelovao na pojačanu saradnju svih relevantnih institucija kako bi se ovi problemi riješili na efikasan način i osiguralo mirno okruženje za sve zajednice u Mostaru.

Ministar unustrašnjih poslova HNK Marijo Marić, kazao je da su nedavnim incidentima u Mostaru u pitanju bile navijačke skupine. Prema njegovim riječima, neki od učesnika ovih incidenata su već privedeni. Ministar Marić je također naglasio da će policija nastaviti djelovati kako bi se spriječilo ponavljanje ovakvih incidenata i nastojati osigurati sigurnost svih građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije