Ministar Bečarević otkazao učešće na SFF-u zbog prikazivanja 'Heroja Halijarda'

5
Radiosarajevo.ba
Ministar Bečarević otkazao učešće na SFF-u zbog prikazivanja 'Heroja Halijarda'
Foto: Vlada KS / Ministar Almir Bečarević

Ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo Almir Bečarević otkazao je učešće na panelu u okviru Sarajevo Film Festivala koji se trebao održati u četvrtak, 17. augusta.

Bećarević je ovakvu odluku donio nakon što je u okviru programa Sarajevo Film Festivala u utorak, 15. augusta, održan "CineLink Drama Showcase Telekoma Srbija" na kojem je predstavljen dio srbijanskog filma Heroji Halijarda reditelja Radoša Bajića.

"Zelim da se zahvalim na pozivu da učestvujem na Panel-diskusiji u organizaciji Zelenog kluba i Sarajevo Film Festivala 'Zeleni paviljon Sarajevo Film Festivala - BUDUĆNOST URBANE MOBILNOSTI I NULTO ZAGAĐENJE U SARAJEVU' koji je planiran da se održi u četvrtak 17. avgusta 2023. godine.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Nakon 'zatečenosti' organizatora SFF-a koja se desila poslije promocije četnickog filma smatram da je moje učešće na panel-diskusiji suvišno i stoga otkazujem isto.

'Zatečenost' ili 'propust' se može desiti nakon nestanka električne energije, velike kiše i otkazivanja projekcije, nedolaska gosta itd, a ovo što se desilo je planirana namjera jer su se za taj četnicki film vršile pripreme godinama i snimanje je trajalo toliko dugo da je nemoguće da organizator nije znao šta se predstavlja na festivalu.

Ne želim niti da sjedim na stolici SFF-a jer poslije odsustva empatije na početku festivala, a povodom tragičnog događaja u Gradačcu, sada i ovo dešavanje je razlog ostavke, a onda možda nekad možemo razgovarati o zelenim politikama", napisao je ministar Bečarević u dopisu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije