Milorad Dodik: Za propast Bobar banke odgovoran gubitak povjerenja njenih klijenata

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Za propast Bobar banke odgovoran gubitak povjerenja njenih klijenata

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ustvrdio je da je za propast Bobar banke Bijeljina nad kojom je otvoren postupak likvidacije, odgovoran gubitak povjerenja njenih klijenata, javlja Anadolu Agency (AA).

„Nakon smrti vlasnika Bobar banke Gavrila Bobara, nekoliko jakih klijenata povukli su iz Bobar banke svoje depozite u visini do 50 miliona eura. To je banku učinilo nelikvidnom, ali se mora razumjeti da se bankarski poslovi zasnivaju na povjerenju“, izjavio je Dodik.

Ustvrdio je da je Agencija za bankarstvo RS-a nadzor nad poslovanjem Bobar banke vršila u saradnji s međunarodnim finansijskim institucijama i da ni na koji način nije odgovorna za njenu propast, jer je učinila sve što je mogla kako bi se pomoglo Bobar banci.

Odbacio je kao neutemeljene navode koji su se mogli čuti u javnosti o odgovornosti politike za loše poslovanje Bobar Banke.

SNSD nije bio klijent te banke i nije imao nikakve poslovne veze s njom, osim što je njen vlasnik bio član naše stranke“, rekao je Dodik koji je i lider SNSD-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije