Milorad Dodik: Uvjeren sam, BiH će ostati stabilna i mirna

Fena
Milorad Dodik: Uvjeren sam, BiH će ostati stabilna i mirna
/ Anadolija
Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

Istaknuo je da RS ne dovodi u pitanje dejtonski okvir BiH, već "nasilje visokih predstavnika kojima je mijenjan taj sporazum".

U svom obraćanju prisutnima na prijemu u Kasarni „Kozara“, povodom pravoslavnog Božića, poželio je srpskim pripadnicima Oružanih snaga (OS) BiH sretan i "Dan RS-a“, koji je osporio Ustavni sud BiH. Kazao je da se u OSBiH, "koje su stvarane da manifestuju jednu vrstu zajedništva, baštini i tradicija bivše Vojske RS-a, te da nema kompromisa kada je u pitanju stvaranje i postojanje RS-a".

"RS nije inat, već želja i volja srpskog naroda", kazao je Dodik uvjeren da će BiH sa svim svojim problemima ostati stabilna i mirna.

On je u kasarni „Kozara“, gdje je organiziran prijem povodom pravoslavnog Božića, izrazio uvjerenje da će na ovim prostorima biti očuvan mir te istaknuo da svima u BiH treba razgovor.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao da se nada da Oružane snage BiH u narednom periodu neće imati potrebu za intervencijama, pa ni zbog elementarnih nepogoda. Ivanić se obratio oficirima koji obilježavaju Božić, ističući da je to praznik mira.

"Nadam se da ćete imati manje posla, da neće biti sukoba, elementarnih poplava i da ćemo svi živjeti normalno", rekao je Ivanić.

Zamjenik ministra za odbranu BiH Boris Jerinić istaknuo je da svi treba da živimo u miru i slozi: "Crkva propovijeda mir i jednakost među ljudima. Čovjek se ostvaruje u zajednici i samo kroz nju ima punoću življenja."

Prijemu su prisustvovali zvaničnici RS-a predvođeni predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom, predstavnici Oružanih snaga BiH koje je predvodio načelnik Zajedničkog štaba OSBiH Ante Jeleč.

Komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH s komandama i jedinicama u kasarni "Kozara" u Banjoj Luci organizirala je prijem povodom tog pravoslavnog praznika, čiji domaćin je zamjenik ministra za odbranu BiH Boris Jerinić. Počasna jedinica Oružanih snaga BiH prethodno je u kasarni „Kozara“ u Banjoj Luci predala raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, koji prisustvuje prijemu povodom pravoslavnog Božića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije