Milorad Dodik: RS posvećenija evropskim pitanjima BiH

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: RS posvećenija evropskim pitanjima BiH

"Republika Srpska ostaje posvećena rješavanju provođenja odluke Suda u Strasbourgu u predmetu 'Sejdić i Finci protiv BiH', kao i uspostavljanju mehanizma koordinacije, čijim rješavanjem bi BiH stekla uvjete da aplicira za kandidatski status u EU", rekao je danas entitetski predsjednik Milorad Dodik tokom razgovara s ambasadoricom Francuske u BiH Claire Bodony.

Tokom prve zvanične posjete Banjoj Luci ambasadorice Francuske, Dodik ju je informirao o aktivnom odgovoru koji je na oba evropska pitanja dala RS, te rekao da do dogovora po tim pitanjima nije došlo zbog neslaganja partnera u Federaciji BiH, stoji u saopćenju iz kabineta entitetskog predsjednika.

Dodik je upoznao ambasadoricu Bodony o procesu formiranja vlasti i u RS-u i BiH.

U odvojenom susretu entitetski predsjednik je danas razgovarao i s ambasadorom Republike Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem.

Ističući da je saradnja Republike Srpske i Republike Srbije na zavidnom nivou, Dodik i ambasador Vukičević su se saglasili da još ima prostora da se ta saradnja produbljuje i unapređuje, u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije