Milorad Dodik odlikovao Glas Srpske

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik odlikovao Glas Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je, povodom 70. godina postojanja i rada, Glas Srpske a.d. Banja Luka, Ordenom časti sa zlatnim zracima, “za priznati javni rad na afirmaciji ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda i rezultatima koji doprinose jačanju ugleda RS”.

Radi podsjećanja, prvi broj "Glasa" izašao je kao organ NOP-a za Bosanski Krajinu u Župici kod Drvara, 31. jula 1943. godine. Od 15. septembra 1992. godine odlukom Narodne skupštine izlazi kao dnevni list Republike Srpske. Pod imenom "Glas Srpske" izlazi od 5. maja 2003. godine.

Dodik je danas uručio odlikovanje predstavnicima Glasa Srpske i čestitao im značajnu godišnjicu, koju taj dnevni list obilježava. 

Naglasio je da Glas Srpske “ostvaruje važnu društvenu i javnu ulogu i ukazao na doprinos tog lista u profesionalnom i objektivnom informisanju javnosti, tokom dugogodišnjeg kontinuiranog rada.”

Predstavnici Glasa Srpske zahvalili su Dodiku na dodjeljenom odlikovanju i naglasili posvećenost redakcije ovog lista profesionalnim standardima i očuvanju ugleda novinarske profesije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije