Milorad Dodik o navodnom hapšenju: Nisam se uplašio, ovo je nastavak 'muslimanske politike'

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik o navodnom hapšenju: Nisam se uplašio, ovo je nastavak 'muslimanske politike'

Predsjednik entiteta Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nimalo ne plaši hapšenja, niti navodne finansijske istrage Tužilaštva Bosne i Hercegovina protiv njega, ocjenjujući da je riječ o montiranoj političkoj zavjeri, s ciljem urušavanja Republike Srpske.

Tužilaštvo BiH: Nije istina da je najavljen pretres Dodikovih objekata i računa

Prvobitno su se pojavile informacije da je Tužilaštvo BiH izdalo naredbu da se izvrši provjera Dodikove imovine i računa, međutim ova institucija negirala je sve navode.

Dodik je istaknuo da je riječ o klasičnom političkom progonu, jer ga već godinama pojedinci kriminaliziraju raznim izmišljotinama i bez ikakvih dokaza.

"Nemam problem sa zakonom. Po povratku iz Makedonije, ko zna koji put sam pročitao vijest da će me uhapsiti, da mi pretresaju kuću i bankovne račune. Vjerujte mi, poslije toga sam mirno spavao kao beba nekih osam sati. Eto, toliko me je uplašila najava", rekao je Dodik za beogradski list Informer.

Predsjednik Republike Srpske je istaknuo da njegovi politički protivnici mogu slobodno da pošalju istražitelje iz cijelog svijeta, ali da ni oni ništa sporno neće naći.

"Nisam počinio nijedno krivično djelo. Godinama me prate sve međunarodne obavještajne agencije, ali nikad nisu pronašli ništa protiv mene", rekao je Dodik.

On je naveo da je Tužilaštvo u Sarajevu prije četiri godine ispitivalo prodaju državnih objekata i odustalo, jer nema malverzacija.

Prema njegovim riječima, ovo je nastavak muslimanske politike, koju pomažu zapadne ambasade, a čiji je cilj urušavanje Republike Srpske, pišu mediji iz RS-a.

"Montirana politička zavjera. U Sarajevu još važi osmanlijska politika 'kadija te tuži, kadija ti sudi'. Pošto nisam podanik Zapada, niti ratni zločinac, sad žele da me predstave kao kriminalca. Ali se ne obazirem… Mene je narod izabrao i tako će biti dok se ne predomisli", zaključio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije