Milorad Dodik nije napustio sastanak s Trojkom, Nikšić: "Nisu otišli ranije, susret je završen"

5
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik nije napustio sastanak s Trojkom, Nikšić: "Nisu otišli ranije, susret je završen"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Ažurirano: 6. septembar 2023 u 16.07: U prvoj verziji ovog teksta navodilo se kako je Dodik "napustio sastanak s Trojkom". Nermin Nikšić, jedan od učesnika ovog sastanka kasnije je pojasnio, kako Dodik nije napustio sastanak, već je otišao nakon što je sastanak završen, a ostali učesnici su ostali malo duže u prostoriji u kojoj se sastanak održavao.

U Sarajevu je danas, 6. septembra 2023, održan sastanak između lidera Trojke, HDZ-a i SNSD-a. Čelnici ovih stranaka sastali su se u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Federalni premijer i šef SDP-a, jedne od stranaka Trojke, obratio se poslije sastanka na kojem je pojasnio da predsjednik entiteta RS Milorad Dodik nije ranije otišao:

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Nisu otišli ranije. Sastanak je završen, mi smo ostali gore malo duže, oni su najavili do kad mogu biti na sastanku zbog obaveza koje Dodik ima danas u Banjoj Luci. Ljudi su morali krenuti da stignu na te obaveze. Dakle, nije došlo do ni do kakvog izlaska sa sastanka, prekida sastanka, jednostavno je tako dogovoreno.

Na početku sam rekao, ovo je jedan u nizu sastanaka, ovo je veliki sastanak, imamo niz malih sastanaka koji su u funkciji pripreme sastanaka na kojima ovo dogovaramo. Za 15-ak dana ćemo imati novi sastanak, a ovaj današnji i sve ono što se u međuvremenu bude dešavalo bit će u funkciji pripreme tog novog susreta."

Sastanak je, podsjetimo, počeo u 13 sati. Posljednji sastanak održan je 22. augusta u I. Sarajevu, kada je jedna od tema bila izbor Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora BiH, kao i usvajanje seta evropskih zakona. Na sjednici Predstavničkog doma PSBiH koja je uslijedila nakon sastanka Amidžić je imenovan za ministra, a usvojeni su i dogovoreni zakoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije