Milorad Dodik najavio: 'Zabranit ćemo mobilne telefone u školama?'

6
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik najavio: 'Zabranit ćemo mobilne telefone u školama?'
Foto: Pixabay / Ilustracija

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da će policija pojačati obezbjeđenje u školama i da će svi objekti imati ogradu kako bi bila pojačana sigurnost.

Dodik smatra da su olako prihvaćene neoliberalne vrijednosti i da je uslovljavanjem evropskih i ostalih institucija obrazovni sistem doveden u situaciju da ne odražava potrebe društva.

"Još jednom u ime RS-a i u svoje ime izražavam veliku tugu i nevjericu zbog tragedije u Osnovnoj školi u Beogradu. Zato je bilo potrebno analizirati stanje u RS-u, a biće zabranjeno unošenje mobilnih telefona u škole tokom trajanja nastave", poručio je Dodik nakon vanredne sjednice Vlade RS-a.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

On je istakao da vaspitati dijete nije samo stvar škole i potrebno je tražiti jedinstvo škole, roditelja i institucija, te da treba dati primat obrazovnim radnicima.

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije