Milorad Dodik: Ja nisam bosanski Srbin

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Ja nisam bosanski Srbin

Republika Srpska mora se pitati, u suprotnom BiH ne može da preživi: ako pobijedi politika nepitanja RS, mi nemamo ovdje šta da čekamo, ovaj narod nema šta da čeka, izjavio je predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik za RTRS nastavljajući tako svoju već poznatu retoriku negiranja i iritiranja.

Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je ustvrdio da je "Federacija BiH okov, jer Republika Srpska mnogo bolje napreduje" i da za njega nisu relevantne tvrdnje evropskog poslanika Hanesa Svobode da "ne mogu biti dva puta" prema EU.

"Pojavila se priča da postoje crnogorski Srbi, bosanski Srbi, hrvatski Srbi i ko zna kakvi Srbi, u suštini radi se o 'jednom narodu' – Srbima. Јa nisam bosanski Srbin", kazao je Dodik.

On je dodao da je više nego relevantno stvaranje zajedničke srpske politike u regionu i da će zaštita regionalnih srpskih interesa biti tema novog sastanka sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u septembru u Banjoj Luci, prenio je Dnevni avaz.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije