Milorad Dodik: Beograd je svjetionik svim Srbima

Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik: Beograd je svjetionik svim Srbima
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Milorad Dodik govorio je danas o proslavi Dana Republike Srpske na svečanosti upriličenoj u banjalučkoj dvorani Borik.

Aleksandar Vučić: Ne želim da se gledamo preko nišana 

Naglasio je da će Republika Srpska opstati i da će u godinama koje slijede, i dalje slaviti Dan Republike Srpske ne poštujući odluku Ustavnog suda BiH.

''Nikada slobodu nismo željeli kao prostor u kojem ćemo nekome nešto braniti. Sloboda za koju smo se žrtvovali, nije sloboda koja bi ugrožavala drugog. Sloboda nije samo naša, bila je uvijek dijeljena i sa onima koji nisu davali žrtve. Republika Srpska nastala je kao potreba da slobodno žive Srbi, ali i drugi narodi koji ovdje žele živjeti'', rekao je Dodik.

Naglasio je da ne priznaje odluku Ustavnog suda.

''Priča o Republici Srpskoj je priča o želji za opstankom i slobodom. Jedan je sud rekao da RS ne može biti slobodan. Kako da protumačim odluku Ustavnog suda. Zamislite Sud koji je umislio da je matični ured u kojem tražimo rodni list Republike. Slavimo ovaj dan kao dan rođenja naše Republike'', dodao je i zaključio:

''Uradili su to i ovaj put preglasavanjem, a preglasavanje je bilo okidaš i 9. januara 1992. I tada su nas preglasali. Branićemo Republiku Srpsku svim dozvoljenim sredstvima jer je volimo. Vjera je ono što nas čini snažnim. Slavićemo je i u budućnosti. I imamo pravo na samoopredjeljenje. Imamo pravo što danas ovdje štitimo naša osnova prava. Naša politika nije politika negacije i mržnje'', poručio je Dodik uz konstataciju da je Beograd svjetionik svim Srbima gdje god živjeli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije