Milivoje Todorović iz Njemačke izručen u Tužilaštvo BiH: Šta je otkriveno pomoću Sky aplikacije?

1
Radiosarajevo.ba
Milivoje Todorović iz Njemačke izručen u Tužilaštvo BiH: Šta je otkriveno pomoću Sky aplikacije?
Foto: Tužilaštvo BiH / Milivoje Todorović

Policijski djelatnici Sudbene policije BiH, u koordinaciji sa postupajućim tužiteljem, na aerodromu Sarajevo, preuzeli su osumnjičenog Milivoja Todorovića (1975.), rođenog u Bijeljini, kojeg su pravosudne i policijske institucije SR Njemačke izručile pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na temelju potjernice u novembru prošle godine, uhapšen je u Frankfurtu.

Prema prikupljenim dokazima, taj osumnjičeni je korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Europe, kao i na području Južne Amerike. On se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne skupine, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavu opojne droge "kokain", koja je sa područja Južne Amerike, transportovana na područje europskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama zapadnog Balkana.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Tužilaštva BiH pokrenut će aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Tužitlaštvo BiH je izrazilo zahvalnost za saradnju policijskim djelatnicima Granične policije BiH, Sudbene policije BiH kao i partnerskim institucijama Njemačke, na pomoći i suradnji u realiziranim aktivnostima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije