Milica Marković odgovorila: Crnadak koristi institucije kako bi pokrio sebe

Radiosarajevo.ba
Milica Marković odgovorila: Crnadak koristi institucije kako bi pokrio sebe
AA / Milica Marković

Član parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Milica Marković izjavila je Srni da ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak "ima najmanje prava i kredibiliteta da govori o parlamenarnim istragama".

"Ministar Igor Crnadak koristi instituciju BiH kako bi pokrio sebe jer je najomraženija ličnost, kad je riječ o političarima na nivou BiH i Republike Srpske. On ima najmanje prava i kredibiliteta da govori o tome ko koga istražuje u BiH jer je prije nekoliko mjeseci on bio predmet istrage parlamentarne istražne komisije Parlamentarne skupštine BiH", istakla je Markovićeva, koja je zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ona je podsjetila da je parlamentarna komisija saslušavala Crnatka povodom informacija koje su iznijeli određeni zastupnici u Parlamentu BiH da "zloupotrebljava sredstva budžetskih korisnika BiH odlazeći na pojedine destinacije po svijetu skoro poluprivatno, a da nikakvu korist i dobro nije osigurao BiH".

"Odlazio je dakle samo da vidi te destinacije, da tamo provede nekoliko dana državnim parama i da se vrati. On je najmanje kredibilan i moralan da o tome priča",  rekla je Markovićeva.

Govoreći o anketnom odboru Savjeta Evrope, ona je podsjetila da je to tijelo formirano i da bavi prikupljanjem informacija o ponašanju Azerbejdžana u Vijeću Europe a ne o ponašanju poslanika.

"Potpune su dezinformacije da se anketni odbor bavi pojedinačno ponašanjem zastupnika. Ministar Crnadak se poziva na materijale koje mu je osigurao PDP-ov ambasador Predrag Grgić u Misiji BiH u Strazburu", rekla je Marković.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH saopćilo je danas da je netačna tvrdnja Marković da nije predmet nikakve istrage u Vijeću Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije