Mijatović: Zelena kravata nije ekskluziva SDA. Niko ne želi da makne iz pozicija

1
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Zelena kravata nije ekskluziva SDA. Niko ne želi da makne iz pozicija
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović (SDP) poslao je poruku, kako je rekao "zabrinutima sa sarajevske i banjalučke sećije" koju prenosimo u cijelosti.

"Oduševljavaju me natpisi i poruke sa jedne strane banjlučke sećije kako sam se prodao 'turcina', i sarajevske sećije kako sam protiv trojke jer valjda bez trojke nema Bosne i Hercegovine.

Fascinantno je kako i jedna i druga sećija godinama samo priča i priča a niko prstom ne želi da makne iz svojih udobnih pozicija koje su definisane samo kritikom, neradom i ne činjenjem.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Poruka banjlučkoj sećiji, 'turci' žive u Turskoj, a svi građani BiH su moji sugrađani i sa njima živim i planiram živeti i praviti notmalnu zemlju.

Poruka sarajevakoj sećiji, Bosna i Hercegovina nije samo od Marijin dvora do Čaršije i od šestirke do trojke, lepo je laprdati iz udobnih i dobro plaćrnih pozicija kako na budžetu tako i na projektima stranaca, al prviti zemlju sa svim njenim ljudima zahteva rad i samo rad.

A jedna poruka svim filozofima od Banja Luke do Sarajeva, ovo sve radim jer znam da nama u BiH treba ljubavi i razumevanja, jer nam treba normalan život a ne ludilo koje kreirati i svi vi svojim ego frustracijama. Mrezeti i osuditi je lako to zna svako, ali razumeti, pričati, voleti, raditi je odlika normalnih ljudi.

I da zaključimo zelena kravata nije ekskluziva samo SDA jer vas ona uvek posebno frustrira, čisto da znate Patrijarh Srpski se potpisuje zelenom tintom, valjda tom vašom logikom i on saraduje sa SDA.

Ja ću i dalje raditi svaki dan dok ovo ne postane zemlja rada i normalnih odnosa, a vi nastavite živeti u svojim ego vilajerima, jer postoji život i ljudi i mimo stranaka i partija, mimo vaših torova i ograda.

Dok svi vi ukupno ne napravite godišnje kilometara kao ja sam, teško da mogu uvažiti vašu kritiku i vaš stav, do tada da ste mi svi živi i zdravi sutra je novi dan ja nastavljam raditi a vi uz kafu na svojim sećijama nastavite onu staru kako niko i ništa ne valja sem vi i vaš nerad.

Živela Bosna i Hercegovina od Jadrana do Save , od Drine do Une, a ne samo od banjalučke do sarajevake sećije", poručio je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije