! / Mijatović u Briselu: Europska unija mora stati iza svojih vrijednosti u BiH

02. 12. 2021. u 12:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vojin Mijatović (SDP BiH), Saša Magazinović (SDP) te Ahmed Husagić (Pokret za državu) u Briselu su danas imali sastanak sa Tineke Strik, poslanicom Zelenih iz Holandije u Evropskom Parlamentu.

"Bosna i Hercegovina sa svim svojim različitostima je Evropa u malom. Ako nije moguća multietnička i građanska BiH, onda nije moguća ni Evropska unija. Zato naglašavam da predstavnici Europske unije trebaju i u BiH slijediti vrijednosti koje poštuju kod svoje kuće i davati i podrzavati isključivo one prijedloge koje bi sutra bili spremni imati u svojoj državi. Sve drugo je izdaja ideje Evropske unije", naveo je Magazinović.

Mijatović je poručio:

"Danas su u BiH napadnute evropske vrijednosti, taj napad predvode politike Dodika i Čovića. Sutra će slične politike napasti evropske vrijednosti u Briselu. Evropska unija mora stati iza svojih vrijednosti u BiH, a to je nedjeljiva, jedinstvena i građanska BiH".

Husagić je također poslao poruku iz Brisela:

"Uloga svih nas u narednom periodu mora biti usmjerena ka promociji bosanskih vrijednosti zajedništva i tolerancije. Svaki građanin BiH bez obzira da li živi u BiH ili izvan zemlje mora doprinijeti ajedničkoj borbi, jer samo zajedno možemo uspjeti".

Mijatović je kasnije poručio da je održao sjajan sastanak sa Thijs Reuten.

"Sjajan sastanak sa Thijs Reuten, poslanikom SD grupe u Evropskom Parlamentu.

Bosna i Hercegovina ipak ima više prijatelja u evropskoj politici.

Politička situacija u BiH, ustavne reforme i izborni zakon teme današnjeg sastanka.

Fer i korektni izbori koji će uključiti skenere i video nadzor su ključ rešenja svih političkih problema u BiH.

Dobili smo ibećanje da će naši projatelji u Evropskom Parlamentu podržati stavove SDP BiH.

BiH jedinstvena, nedeljiva i građanska!", naveo je Mijatović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)