Vojin Mijatović: Da ne bude zabune, ne napuštam porodicu!

Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: Da ne bude zabune, ne napuštam porodicu!
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Da ne bude zabune, SDP je moja porodica i nema opcije da ikad napustim porodicu! Ali isto tako svi članovi ali i poslanici SDP-a moraju poštovati odluke organa partije!!!

Poručio je to na Facebooku Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, nakon što je podnio ostavku na mjesto u Kadrovskoj komisiji te stranke. 

"Idemo dalje, SDP BiH je najjača opoziciona partija u BiH i princip se mora drzati do kraja, nema saradnje sa nacionalistima, nema saradnje sa SDA SNSD HDZ!!! To su odluke Kongresa i organa partije!!!, napisao je Mijatović. 

Ostavku je podnio zbog jučerašnjeg glasanja zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu PSBiH, a u vezi sa izborom članova Centralne izborne komisije (CIK), s čijim imenovanjem nije saglasan. 

Podsjetimo, zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatili su sinoć Odluku o izboru i stupanju na funkciju te prestanku funkcije članova CIK-a koji je predložio zastupnik SDS-a Dragan Mektić.

Prema toj odluci mandat prestaje Ahmetu Šantiću i Suadu Arnautoviću iz reda bošnjačkog naroda kao i Branku Petriću i Novaku Božičkoviću iz reda Srba. Za imenovanje su predloženi Šantić i Arnautović, a za članove iz reda srpskog naroda predloženi su Vanja Bjelica-Prutina i Jovan Kalaba.

Zbog uvrštavanja te tačke u dnevni red jučerašnje sjednice zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Srpskog kluba i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) napustili su sjednicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije