Mijatović o 'zabrinutoj antizapadnoj opoziciji': "Moram vam vrlo direktno reći lažete"

14
Radiosarajevo.ba
Mijatović o 'zabrinutoj antizapadnoj opoziciji': "Moram vam vrlo direktno reći lažete"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Federalni dopremijer i ministar, te potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Vojin Mijatović govorio je o opoziciji u ovom entitetu (SDA i DF) te ih nazvao 'antizapadnim'.

"Nevjerovatna je zabrinutost antizapadne opozicije koja mjesecima galami oko izdaje države i zabrinutosti kako smo nešto dali Dodiku ili Čoviću.

Nevjerovatno je kako oni koji su bukavalno do prije dvije sedmice bili u čvrstom zagrljaju sa Dodikom i Čovićem, preko noći postaju borci za građansku BiH. Šta ste čekali 28 godina, što niste napravili građansku BiH, a da bili ste na vlasti, niste imali vremena…", kaže Mijatović.

Užas u SAD: Dvije žene pronađene mrtve, policija traga za nestalom bebom

Užas u SAD: Dvije žene pronađene mrtve, policija traga za nestalom bebom

Kako tvrdi Mijatović, 'uporno pokušavaju nametnuti matricu kako niko nije Bošnjak sem njih, jer ni ja za Dodika nisam Srbin, pa po istoj matrici ni Dino (op.a. Elmedij Konaković) ni Nermin (op.a. Nikšić) nisu Bošnjaci za vas'.

"Moram vam vrlo direktno reći lažete, sva ova galama je oko odlaska sa vlasti i straha od svega što se otvara i vaše odgovornosti.

Kao što ni Dodik u nama neće imati sagovornika za nacionalističke rasprave nećete ni vi, zapravo isti ste, zabrinuti ste za narode samo kad izgubite vlast, vide to svi ali to treba svaki dan ponavljati, lažete i oteli ste mojoj generaciji 28 godina života, to vam kaže Vojin, Srbin i Bosanac i Hercegovac iz Banja Luke!", kazao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije