Mijatović na Facebooku: Konačno zatražene sankcije za Dodika

6
Radiosarajevo.ba
Mijatović na Facebooku: Konačno zatražene sankcije za Dodika
Foto: Facebook / Vojin Mijatovic / Vojin MIjatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović komentirao je sankcije Miloradu Dodiku koje je usvojio Evropski parlament.

Evropski parlament usvojio je amandman trojice zastupnika u okviru godišnjeg izvještaja Odboru za vanjske poslove koji poziva na sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Amandman su podnijeli zastupnici Pedro Marques, Tonino Picula i Thijs Reuten, a za njega su glasala 504 zastupnika u EP-u.

EU oštro osuđuje neustavne, secesionističke poteze vlasti RS koje imaju cilj kreiranja paralelnih institucija za lijekove i medicinska sredstva, oporezivanje, pravosuđe, odbranu, i bezbjednost koje bi na taj način oslabile državne strukture Bosne i Hercegovine te postale egzistencijalna prijetnja državnom jedinstvu i teritorijalnom integritetu.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

"Prije dva mjeseca sam sa Sašom Magazinovićem i Ahmedom Husgućem razgovarao sam u Briselu sa Thijs Reuten jednim od predlagača ovih amadmana. Sve ovo je rezultat više mjesečne diplomatske ofanzive koju sprovodi SDP BiH u cilju odbrane Ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Hvala svim našim drugovima u Evropskom parlamentu, a posebno Thijs Reuten na ličnom angažmanu u očuvanju evropskih vrijednosti u BiH", poručuje Mijatović.

Saša Magazinović je već imao obraćanje prije dvije sedmice u SD grupi u Evropskom Parlamentu, a 1. marta će se SD grupi obratiti i Nermin Nikšić predsjednik SDP BiH.

Vrlo brzo slijede sastanci delegacije SDP BiH da svim ministrima inostranih poslova koji dolaze iz SD grupe širom Evrope.

"Mi stojimo iza svoje zemlje i radimo sa prijateljima širom Evrope i svijeta, radi li išta BH diplomatija i ostali kojima su puna usta Bosne i Hercegovine?", pita se Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije