Mijatović: Dodikov režim kreće po nalogu Moskve, Zagreba i Beograda

25
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Dodikov režim kreće po nalogu Moskve, Zagreba i Beograda
Foto: Facebook / Vojin Mijatović / Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, komentirao je na Facebooku invaziju na Ukrajinu, a dotakao se i bh, političara.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Sve ovo što se dešava je mnogo više od puke agresije Rusije na nezavisnu državu Ukrajinu. Sve ove katastrofalne slike koje gledamo danim predstavljaju razvrstavanje čitavog svijeta na dvije strane historije. Pitanje koje se nameće samo po sebi jeste da li će ova podjela karata obići nas, naravno da neće!

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Rusija već dugo vremena širi svoj uticaj na Zapadnom Balkanu i vrijeme je da aktiviraju nauralgične tačke. Ne zato što je Rusiji bitan Zapadni Balkan već što je idealan da počne gorejti kao dvorište Evrope, kako bi ojačali svoju poziciju u Ukrajini.

Prema informacijama koje imam, što duže bude trajao sukob u Ukrajini veće su sanse da počne destabilizacija Zapadnog Balkana, a prvenstveno Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Planirano je da Milorad Dodik i njegov režim prvi krenu u konkretnu destabilizaciju BiH i to ovaj put mnogo konkretnije putem paravojnih formacija i putem MUP- a RS-a.

Također planiran je brutalni progon i hapšenja političkih neistomišljenika kako bi se obezbjedila nacionalna kohezija za ovaj poduhvat. Podrška za sve je obezbjeđena iz Moskve, Zagreba i naravno Beograda.

Vučiću savršeno odgovara da ostane u poziciji “neutralnosti” dok šuti o Ruskoj agresiji, ostaje u kakvim takvim odnosima sa zapadom, ali destabilizuje regiju preko Dodika koji će paliti Bosnu i Hercegovinu.

Nedjelje ispred nas donose ovakav scenario bez dileme, pitanje je naše spremnosti da odgovorimo na sve ovo. Da je sve ovo tačno, a informacije imam iz pouzdanih diplomatskih izvora, potvrdile su i Dodikove starlete Dušanka Majkić i Sanja Vulić koje su se ovih dana izletjele u javnosti prijeteći našoj državi Rusijom. Žestoke kritike su dobile od svog šefa za ovakvu glupost, jer su u želji da se dodvore svom bogu zapravo izdale zle namjere ovog režima.

Ovo je rat dva svijeta koji će se voditi svim sredstvima, kao i u svakom ratu važno je biti na pravoj strani historije, Dodik i njegov režim kreću tu više nema dileme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije