Mijatović: Bit ću predsjednik svih građana, šanse za pobjedu su još veće

0
Radiosarajevo.ba
Mijatović: Bit ću predsjednik svih građana, šanse za pobjedu su još veće
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Vojin Mijatović, kandidat probosanskih stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda (entitet RS) oglasio se na Facebooku povodom predstojećih izbora u oktobru ove godine.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Sada kada je jasno ko su protivkandidati, šanse za pobjedu su još veće.

Ovo je momenat kada patriotizam pokazujemo na djelu, a ne samo u priči.

Kada me u oktobru građani izaberu za člana Predsjedništva BiH, obavezujem se da ću prvi dan donijeti sljedeće odluke:

"Moja plata i plata mojih savetnika će biti na nivou minialne zakonske plate u državi, sav ostatak od ličnih primanja će ići u fond za finansiranje talentovane djece širom BiH.

Biću predsjednik koji neće imati obezbjeđenje, jer nam treba predsedjnik građana, a ne predsjednik koga policija čuva od građana.

Troškovi za dnevnice i reprezentaciju će biti nula, jer je došlo vrijeme da jednom predsjednik radi za građane, a ne građani za predsjednika kao sve ove godine do sada.

Svake sedmice ću biti u drugom BiH gradu i sa građanima razgovarati i tražiti rješenja za bolji život.

Svaki mjesec ću biti u po jednoj zemlji gde žive naši građani u rasijanju jer želim reintegraciju našeg društva i da obnovim pokidane veze naših građana sa svojom zemljom, neće više niko naše ljude u inostranstvu nazivati dijasporom već sugrađanima.

Ovo su samo neke odluke za prvi dan mandata, čeka nas 4 godine mukotrpog rada, građani mogu birati ili potpunu promjenu stanja ili sve isto kao do sada, za promjenu imate jednog kandidata a za isto stanje imate tri kandidata do vas je!", kazao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije