Mićo Mićić: Ispunjeni uslovi za izgradnju autoputa kroz Semberiju

Radiosarajevo.ba
Mićo Mićić: Ispunjeni uslovi za izgradnju autoputa kroz Semberiju
Foto: Grad Bijeljina / Mićo Mićić

Jednoglasno i bez političkih podjela, na 31. sjednici gradskog parlamenta, usvojen je Prostorni plan Grada Bijeljina, strateški dokument koji u narednih 20 godina određuje dugoročne ciljeve i mjere prostornog razvoja, a kojim se, između ostalog, definiše i konačna trasa budućeg autoputa kroz Semberiju, javlja poslovni portal Akta.ba.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su prilikom izarade i usvajanja Prostornog plana sve zakonske procedure sprovedene.

Turska trasira put ka EU kroz Srbiju i Bosnu

"Drago mi je da je Prostorni plan usvojen jednoglasno. Gradska uprava je od resornog ministarstva i JP "Putevi Republike Srpske" dobila neophodne saglasnosti. Poštovali smo mišljenje struke i usvojili sve izmjene koje su oni predložili. Naš jedini zahtjev je bio da autoput ide trasom koja je bliže Bijeljini. Zahtjev je ispunjen i prema usvojenoj verziji Prostornog plana, ova saobraćajnica biće udaljena od Grada oko četiri kilometra", najavio je Mićić.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković izrazio je zadovoljstvo što su odbornici prepoznali značaj usvajanja Prostornog plana za Semberiju.

"Kada su u pitanju vitalni interesi Grada, na današnjoj skupštini odbornici pozicije i opozicije su pokazali političku zrelost i jednoglasno usvojili Prostorni plan, odnosno, konačnu trasu autoputa koji će prolaziti pored Bijeljine", dodao je Marković.

On očekuje da će se problemi sa eksproprijacijom zemljišta na području sela Brodac ubrzo riješiti.

"Sa mještanima ćemo dogovoriti cijenu koja će im biti prihvatljiva, kako bi se realizacija ovog izuzetno značajnog projekta za Semberiju odvijala nesmetano. Naći ćemo način da svi budu zadovoljni", naglasio je Marković.

Usvajanjem Prostornog plana Grad Bijeljina je ispunio sve obaveze koje su na lokalnoj zajednici da bi izgradnja autoputa kroz Semberiju mogla početi. Procedura raspisivanja tendera, izgradnja i finasiranje ovog projekta u nadležnosti je Vlade Republike Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije