Meteorolozi za vikend najavili promjenu vremena: Evo gdje se očekuje pljusak već u subotu

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za vikend najavili promjenu vremena: Evo gdje se očekuje pljusak već u subotu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Lijep dan u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini jutros je vedro i sunčano. Malo svježije je u centralnim područjima zemlje u odnosu na njene sjeverne i južne dijelove.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 13; Sokolac 15; Bugojno i Ivan-sedlo 16; Jajce, Sarajevo-Bjelave i Srebrenica 17; Bihać, Prijedor i Sanski Most 18; Banja Luka, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 19; Doboj i Tuzla 20; Livno 21; Grude 22; Gradačac 24; Trebinje 26; Mostar 27 °C.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno vedro i sunčano. Puhat će slab do umjeren vjetar pretežno južnog smjera. Maksimalne temperature zraka između 29 i 34 stepena u Bosni, do 37 u Hercegovini.

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

Suljagić o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici: 'To je nešto što čekamo 30 godina'

U Sarajevu sunčano s najvećom temperaturom oko 33°C.

Objavljena prognoza do sredine avgusta: Evo kakvo vrijeme najavljuju meteorolozi

Objavljena prognoza do sredine avgusta: Evo kakvo vrijeme najavljuju meteorolozi

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA djelimično će se pogoršati usljed porasta temperatura zraka i toplije noći, te nedostatka svježine u prijepodnevnim satima, što će umanjiti mogućnost kvalitetnijeg odmora. U drugom dijelu dana neophodno je biti oprezniji, reducirati aktivnosti obzirom da će biti sparno. Također, vrijednosti UV indeksa dodatno će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda, do nedjelje:

U petak 05.08.2022., sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37°C. 

U subota 06.08.2022., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, u sjevernim područjima uz povećanje oblačnosti moguć je i kratkotrajni pljusak kiše. Jutarnja temperatura od 16 do 21°C, na jugu zemlje do 26°C, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 °C. 

U nedjelja 07.08.2022., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne, razvojem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Veći izgledi za kišu na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura od 15 do 21°C, na jugu zemlje do 26°C, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije