Meteorolozi za večeras najavili snijeg, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će padati

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za večeras najavili snijeg, evo u kojim dijelovima Bosne i Hercegovine će padati
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Meteorolozi sa stranice BHMeteo najavili su snijeg tokom noći sa subote na nedjelju u dijelovima Bosne i Hercegovine.

"Došlo je do porasta oblačnosti širom zemlje uz lokalno slabiju kišu. Do kraja dana, a glavninom večeras i u noći na nedjelju (21. april) padavina će biti u većem dijelu zemlje. U nizinama kiša, na planinama snijeg.

U noći na nedjelju padom temperature snježna granica će se spuštati, pa tako u jutarnjim satima nedjelje susnježice i snijega prolazno može biti u zapadnoj, sjeverozapadnoj i centralnoj Bosni na nadmorskim visinama od oko 400 m. U Hercegovini kiša i pljuskovi uz koje na jugu Hercegovine može i zagrmiti. Na planinama Hercegovine susnježica i snijeg", naveli su.

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Nesreća u Sarajevu: Na ovoj dionici stvorene velike gužve

Kako kažu, najviše padavina do ponedjeljka, prema posljednjim proračunima prognostičkih modela, se očekuje u dijelovima zapadne, sjeverozapadne, centralne i istočne Bosne (područja koja su uz sjevernu stranu Dinarida).

"Tu se očekuje se većinom 5 do 15, lokalno do oko 20 l/m2, u planinskim predjelima do oko 30 l/m2. Ako količine padavina pretvorimo u snijeg, planine kao što su Vlašić, Grmeč i njihova okolica bi mogle dobiti 10 do 20 cm novog snijega. Treba istaći da će pojedina mjesta proći bez padavina ili uz sasvim mizerne količine.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme se nastavlja i u nedjelju tokom dana. Lokalno kiša i pljuskovi. Na nadmorskim visinama iznad 700 m susnježica i snijeg. Prestanak padavina u večernjim satima nedjelje i u noći na ponedjeljak uz djelimično razvedravanje. Dnevna temperatura u nedjelju 4 do 10, na jugu do 16 °C. Slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar", naveli su iz BHMeteo.

20.04. - 15:20 | Došlo je do porasta oblačnosti širom zemlje uz lokalno slabiju kišu. Do kraja dana, a glavninom večeras...

Posted by BHMETEO.ba on Saturday, April 20, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije