Meteorolozi za danas objavili upozorenje: Objavljena prognoza do subote - evo kad će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas objavili upozorenje: Objavljena prognoza do subote - evo kad će biti kiše
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Lijep dan u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Meteorolozi su upalili žuti meteoalarm za područje cijele Bosne i Hercegovine, a upozorenje glasi: "Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe."

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 13; Bugojno i Srebrenica 15; Bjelašnica, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 16; Sarajevo 17; Drvar, Livno i Zenica 18; Doboj, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 19; Banja Luka i Bihać 20; Prijedor, Stolac i Trebinje 21; Bijeljina 22; Mostar 23; Gradačac i Neum 24°C.

Veton Suroi o "srpskoj izuzetnosti": U Srbiji je ovone samo državni, već i društveni projekat"

Veton Suroi o "srpskoj izuzetnosti": U Srbiji je ovone samo državni, već i društveni projekat"

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz vremenske prilike primjerene ovom dijelu godine, jutarnji sati će biti malo svježiji, potom uz porast temperatura zraka, ubrzo vruće i sparno. Neophodno je maksimalno prilagoditi aktivnosti i boravak na otvorenom tokom ugodnijih dijelova dana, te provoditi mjere zaštite od UV zračenja. Nedostatak svježine u noći mogao bi također uzrokovati probleme sa snom.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim satima uz lokalni razvoj oblaka mogući su pljuskovi sa grmljavinom u sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Nedim Sladić objavio prognozu koja (ne)će oduševiti sve: 'Nakon pada temperature u petak...'

Nedim Sladić objavio prognozu koja (ne)će oduševiti sve: 'Nakon pada temperature u petak...'

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U večernjim satima u sjevernim područjima se očekuju jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

U petak prije podne u Bosni pretežno oblačno. U ranim jutarnjim satima prolazni pljuskovi u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 37°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije