Meteorolozi za danas najavili snijeg

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili snijeg
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Prije podne je u Bosni bilo oblačno sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini je većinom sunčano uz umjerenu naoblaku, oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo 0; Bihać i Sanski Most 2; Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Tuzla 4; Zenica 5; Livno 7; Široki Brijeg 14; Mostar 15; Grude i Neum 16°C;

Bioprognoza: Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, mogao bi loše djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti.

Danas u Bosni oblačno vrijeme. U nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama. Sunčanije u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije