Meteorolozi za danas najavili snijeg: Objavljena i prognoza za sedmicu pred nama

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili snijeg: Objavljena i prognoza za sedmicu pred nama
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sarajevo u vrijeme COVID-19

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u višim područjima istočne i jugoistočne Bosne pada slab snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -7; Ivan Sedlo, Sokolac 1; Gradačac, Tuzla 3; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Sarajevo 4; Livno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica, Zvornik 5; Grude 8; Široki Brijeg 9; Trebinje 10; Mostar, Neum 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Prije podneva ponegdje u istočnim, jugoistočnim područjima Bosne, kao i ponegdje u Hercegovini su moguće slabe padavine. U višim područjima susnježica ili snijeg, a u nižim kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 18 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva postepeno smanjenje naoblake. Dnevna temperatura oko 9 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate imaće izraženije tegobe. Obzirom da temperature neće osjetnije rasti tokom dana i da će, uz veći sadržaj vlage u zraku, preovladavati sjeverno strujanje, preporučljivo je prikladno se odjenuti. Sa dolaskom noći i djelimičnom stabilizacijom, opšta slika će biti nešto ljepša.

Objavljena je prognoza i za narednu sedmicu:

U ponedjeljak, 16. marta, sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili sumaglice. Vjetar slab jugozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 12 do 19 °C.

U utorak, 17. marta, sunčano uz porast naoblake poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevna od 14 do 21 °C.

U srijedu, 18. marta, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravenje poslije podne. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 15 do 21 °C.

U četvrtak, 19. marta, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 14 do 21 °C, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije