Meteorolozi za danas najavili promjenu vremena, a za četvrtak opet 40 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili promjenu vremena, a za četvrtak opet 40 stepeni
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Lijep dan na Vilsonovom šetalištu

Jutros su pljuskovi sa grmljavinom registrovani na području Hercegovine, Krajine i sjevera Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 11; Bugojno, Drvar i Sokolac 14; Ivan-sedlo i Srebrenica 15; Livno 16; Sarajevo, Tuzla i Zenica 17; Grude, Prijedor, Sanski Most i Zvornik 18; Bihać, Doboj, Trebinje 20; Mostar 21; Bijeljina 22; Banja Luka 23; Gradačac 24°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabino vrijeme sa prolaznim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

Borba protiv narkotika u KS: Formira se jedinstvena baza podataka o broju ovisnika

Sladić o tome kada se vraćaju vrućine: "Petar peče. Jakov kuri"

Sladić o tome kada se vraćaju vrućine: "Petar peče. Jakov kuri"

U Sarajevu sunčanije prije podne. Oblačnije u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA relativno povoljna. Povećana naoblaka i padavine, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. U Hercegovini će tokom prijepodneva biti ugodnije, a odmicanjem dana očekuje se pogoršanje biometeoroloških prilika.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu, 17.08.2022., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C. 

U četvrtak, 18.08.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C. 

U petak, 19.08.2022., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana su mogući i jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije