Meteorolozi za danas najavili kišu: Pročitajte i kakvo će vrijeme biti do subote

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi za danas najavili kišu: Pročitajte i kakvo će vrijeme biti do subote
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Pogledajte raskošni behar u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno oblačno vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim djelovima gdje je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 2 stepena, Bugojno 6, Livno i Široki Brijeg 7, Jajce i Sarajevo 8, Sanski Most 9, Grude i Zenica 10, Bihać 11, Gradačac i Tuzla 12, Mostar i Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajeu iznosio 943 milibara, u normali je i sporo se mijenja.

Bioprognoza: Nestabilno vrijeme pretežno će uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika povremeno uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opšta slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u sjeverozapadnim područjima, a tokom dana u Bosni nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje i na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena. U Sarajevu umjereno, a poslije podne i pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepena.

Četvrtak: Pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

Petak: Djelomično vedro u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, a na jugu do 23 stepena.

Subota: Umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, a na jugu do 24 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije