Meteorolozi upozoravaju: Pripremite se za pljuskove, za vikend promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi upozoravaju: Pripremite se za pljuskove, za vikend promjena vremena
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Lijep dan u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan-sedlo 16, Drvar i Sokolac 17, Bugojno, Jajce, Sarajevo, Zenica i Zvornik 18, Bihać, Livno i Sanski Most 19, Prijedor i Tuzla 20, Gradačac i Trebinje 21, Banja Luka i Grude 22, Mostar 23 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas će u našoj zemlju, veći dio dana, preovladavati sunčano vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Prije podne, lokalni pljuskovi, u sjevernim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju i u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na jugu i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu do 33 stepena.

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

Umrla Fatima, majka lijepe Jasmine, bosanske vile koja je skočila u herojsku smrt

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike i dalje su povoljne, mada bi povremeni pljuskovi mogli djelimično remetiti ugođaj. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana uz nešto izraženiji osjet sparine, zbog čega bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne prejerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza za vikend i do ponedjeljka:

ZA 18.06.2022 (Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29 stepeni.

ZA 19.06.2022 (Nedjelja)., pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33 stepena.

ZA 20.06.2022 (Ponedjeljak)., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije