Meteorolozi: Poslijepodne kiša - a evo prognoze i za dane Bajrama

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi: Poslijepodne kiša - a evo prognoze i za dane Bajrama
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Goražde, Sokolac 10; Kupres 11; Livno 12; Ivan Sedlo, Sarajevo 14; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 16; Bijeljina, Gradačac, Zvornik 17; Doboj 18; Mostar, Trebinje, Čapljina 19; Neum 20.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Slično kao i proteklih dana, uz promjenljivo vrijeme i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je djelimično reducirati aktivnosti. Povoljna okolnost je da će jutra i noći biti svježiji, što će omogućiti mirniji san.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Padavine se očekuju tokom poslijepodneva. Vjetar, slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 25 do 31 °C. U Sarajevu prije podne sunčano uz umjerenu oblačnost, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju pljuskovi. Dnevna temperatura oko 25 °C.

Ponedjeljak: Sunčano. Tokom poslijepodneva, uz postepen porast naoblake, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i u većem dijelu Hercegovine očekuju se pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

Utorak: Pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne slabi pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine, kao i na jugoistoku Bosne. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

Srijeda: Sunčano. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 11 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C.

Četvrtak: Sunčano. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 26 do 32 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije