Meteorolozi poručuju - i danas kiša i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi poručuju - i danas kiša i grmljavina
Pixabay / Ilustracija
"Vremenska prognoza"

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Goražde 7, Ivan Sedlo, Livno i Sokolac 8, Bugojno, Drvar i Jajce 10, Gradačac i Zenica 11, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Trebinje, Tuzla i Zvornik 12, Mostar 13, Neum 14 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, negativno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare. Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: od 25 do 40 l/m2, u Hercegovini, jugozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne, a u ostalim djelovima od 5 do 15 l/m2. Vjetar slab do umjeren istočnog smjera, a krajem dana na momente i pojačan sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 14 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije