Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

U Hercegovini i istočnim područjima Bosne u subotu ujutro, 20. aprila, pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -8; Sokolac -3; Ivan Sedlo, Srebrenica 0; Bugojno, Široki Brijeg 1; Livno, Sarajevo, Zenica 2; Sanski Most, Tuzla 3; Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor 4; Bijeljina 6; Trebinje 7; Gradačac, Mostar 8; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 936 hPa, za 4 hPa je viši od normalog i lagano opada.

Danas u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva sunčano uz postepeno naoblačenje sa zapada. Prije podne kiša ili lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a poslije podne i tokom noći u većini područja. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16 °C.

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

Saša Magazinović: 'Vučić i Dodik truju Srbe tezom o genocidnom narodu- ne postoje genocidni narodi'

U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. U drugom dijelu poslijepodneva i tokom noći se očekuje kiša i lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura zraka oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nakon još uvijek relativno povoljnih prijepodnevnih sati, biometeorološke prilike postepeno će, sa odmicanjem dana, biti lošije. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom, padavinama i zahlađenjem, uz konstantno sjeverno strujanje, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Sa dolaskom noći opšta slika dodatno će se pogoršati.

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 21. 4. 2024., pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. U nizima centralne i istočne Bosne povremeno je moguća i susnježica. Na planinama snijeg. U Hercegovini poslije podne lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu zemlje do 14 °C. 

U ponedjeljak 22. 4. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje u zapadnim područjima Bosne je moguća kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 18 °C.

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

Objavljena prognoza za 1. i 2. maj. Evo kakvo nas vrijeme očekuje za majske praznike

U utorak 23. 4. 2024., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći se očekuje kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a Hercegovini južni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, na jugu zemlje do 18 °C. 

U srijedu 21. 4. 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 16 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije