Meteorolozi objavili prognozu do subote: Sve smo bliži novom toplinskom valu?

0
Radisarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do subote: Sve smo bliži novom toplinskom valu?
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vrućine u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Bugojno, Ivan-sedlo i Jajce 16, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 18, Livno, Široki Brijeg i Zvornik 19, Tuzla i Zenica 20, Gradačac 23, Grude 24, Trebinje 25, Mostar 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika je povoljnija. Mada će temperature pretežno biti u okviru uobičajenih za ljetni period, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije, uglavnom zbog više svježine u noći i tokom prijepodneva. U drugom dijelu dana poželjno je reducirati aktivnosti. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja, te i dalje biti oprezniji i pridržavati se preporuka nadležnih službi.

Preminuo čovjek koji se zapalio ispred sudnice u kojoj traje proces protiv Donalda Trumpa

Preminuo čovjek koji se zapalio ispred sudnice u kojoj traje proces protiv Donalda Trumpa

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 04.08.2022 (Četvrtak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni.

ZA 05.08.2022 (Petak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stepeni.

ZA 06.08.2022 (Subota)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije