Meteorolozi objavili prognozu do srijede: U Sarajevu danas opet najavljena kiša

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do srijede: U Sarajevu danas opet najavljena kiša
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Bihać, Bugojno i Ivan-sedlo 15; Sanski Most 16, Banja Luka, Livno, Sarajevo i Sokolac 17, Široki Brijeg i Zenica 18, Tuzla 19, Gradačac 20, Grude 22, Trebinje 24, Mostar 26 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena.

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

Nova tragedija u BiH: Ubijen muškarac, napadač se predao

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Pogledajte snimak iz Banja Luke: Peklo se jaje - ali "na suncu"

Pogledajte snimak iz Banja Luke: Peklo se jaje - ali "na suncu"

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilnije u odnosu na protekli dan, što će povoljno djelovati na većinu populacije. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, pri tome posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja, obzirom da će vrijednosti UV indeksa ponovo biti visoke. Sa noćnim satima i osvježenjem u vidu nižih temperature, biće malo ugodnije.

Objavljena je prognoza do srijede:

ZA 01.08.2022 (Ponedjeljak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 34 stepena. 

ZA 02.08.2022 (Utorak)., malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Tokom dana, ponegdje u jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena. 

ZA 03.08.2022 (Srijeda)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 34 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije