Meteorolozi objavili prognozu do srijede - stižu temperature do 19 stepeni!

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do srijede - stižu temperature do 19 stepeni!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo puno šetača

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -12; Livno -6; Sanski Most -5; Bugojno, Grude, Tuzla, Zenica -4; Bihać -3; Sarajevo -1; Gradačac 1; Neum 6; Mostar 7; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 961 hPa, za 19 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Bioprognoza: Stabilnije vremenske prilike, sa više sunca, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. U jutarnjim i večernjim satima neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, obzirom da će biti hladnije u odnosu na ostatak dana. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti van domova.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 8 do 13, na jugu do 18 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 10 °C.

U nedjelju sunčano. Vjetar slab, poslije podne umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu do 4, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 17 °C.

U ponedjeljak sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne poslije podne umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 17 °C.

U utorak sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 18 °C.

U srijedu sunčano, lokalno uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 7, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije