Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: Odavno nas nisu ovako iznenadili

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: Odavno nas nisu ovako iznenadili
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -13; Bugojno, Grude, Jajce i Sarajevo -8; Zenica -7; Banja Luka, Livno, Sanski Most i Tuzla -6; Doboj i Gradačac -5; Bihać -2; Trebinje 1; Mostar 2; Neum 3 stepena. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 10hPa je veći od normalnog i raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti se očekuje u istočnim, sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

Lagumdžija održao snažan govor: Vlasti RS koriste metode ratnih zločinaca za rušenje institucija BiH

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Dodatna stabilizacija vremena i sunčani intervali pozitivno će djelovati na opštu sliku, a većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Jutro i veče biće osjetno hladniji, stoga je u ovom periodu neophodno reducirati kretanje i provoditi mjere zaštite od niskih temperatura, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim problemima, starije osobe i djeca.Topliji dio dana poželjno je iskoristiti za boravak na otvorenom.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda i ponedjeljak:

U subotu, 12.03.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu zemlje od -3 do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

U nedjelju, 13.03.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu od -2 do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu do 13°C.

U ponedjeljak, 14.03.2022., u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije