Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: I kiša i 37 stepeni

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka: I kiša i 37 stepeni
A. K. / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 8 (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 15; Bugojno 16; Sarajevo, Sokolac i Tuzla 18; Bihać, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 19; Banja Luka, Doboj, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 20; Bijeljina, Gradačac, Livno i Trebinje 21; Mostar i Neum 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 1hPa je manji od normalnog i opada.

Bioprognoza: Uz mirniji san, svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Povremeni pljuskovi u unutrašnjosti i mjestimično jača bura na jugu zemlje, mogli bi, ne suviše, kvariti ugođaj.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni su izgledne lokalno obilnije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C. U Sarajevu umjereno do pretežno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U ponedjeljak u Bosni će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 36°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije