Meteorolozi objavili prognozu do petka - evo kad dolazi razvedravanje i 26 stepeni

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do petka - evo kad dolazi razvedravanje i 26 stepeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo, 26. maj 2020.

Jutros je u našoj zemlji uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u centralnim i istočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Livno 9; Ivan-sedlo, Sokolac 10; Bugojno, Grude, Sarajevo 11; Srebrenica, Tuzla 12; Bijeljina, Drvar, Gradačac, Jajce, Mostar, Trebinje, Zenica, Zvornik 13; Banja Luka, Doboj, Sanski Most 14; Bihać, Prijedor 15; Neum 17; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano raste.

Bioprognoza: Nakon svježijeg jutra, danju će otopliti i uz povremene sunčane intervale većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Danas će u Bosni prije podne preovladavatu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U Hercegovini jutro umjereno oblačno uz postepeno razvedravanje. U centralnim i istočnim područjima Bosne dio prijepodneva sa kišom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 24 °C. U Sarajevu dio prijepodneva pretežno oblačno vrjijeme sa kišom, a u ostatku dana prestanak padavina i smanjenje naoblake. Dnevna temperatura oko 16 °C.

U utorak u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje uglavnom sunčano. Tokom dana ponegdje u istočnim područjima Bosne je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

U srijedu sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 24 °C.

U četvrtak umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 19 do 25 °C.

U petak umjereno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima i dio prijepodneva sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije