Meteorolozi najavljuju: Sutra će u Bosni padati snijeg!

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju: Sutra će u Bosni padati snijeg!

Oblačno vrijeme očekuje se sutra u našoj zemlji. U Bosni će padati snijeg, a u Hercegovini, u jutarnjim satima i tokom prijepodneva, kiša. Na jugu zemlje, može biti snijega nošenog burom.

Stižu nam snijeg i minusi

Tokom dana padavine u postepenom slabljenju. Očekivana visina, novog sniježnog pokrivača, u toku 24 h, u centralnim, zapadnim i sjevernim područjima od 10 do 25 cm, a u ostatatku Bosne oko i niže od 10 cm.

Zbog snijega koji je padao i koji i dalje pada, potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja za sve kategorije vozila na planinskom prijevoju M-5 Gorjevac-Ripač.

Vjetar, umjeren do jak, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jaka bura. Jutarnje temperature od -5 do -1, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -3 do 1, na jugu zemlje od 4 do 10°C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom. Temperature tokom dana od -2 do 0 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije