Meteorolozi najavljuju novo pogoršanje i promjenu vremena. Moguć i snijeg u ovim dijelovima BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju novo pogoršanje i promjenu vremena. Moguć i snijeg u ovim dijelovima BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Meteorolozi najavljuju novi snijeg

U našoj zemlji u utorak, 5. marta, preovladava sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Drvar, Sanski Most, Sokolac 1; Banja Luka, Bugojno, Prijedor 2; Bihać, Doboj 3; Ivan Sedlo, Livno, Tuzla 4; Zenica 5; Gradačac, Sarajevo, Široki Brijeg 6; Mostar, Stolac 8; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u istočni, sjevernim područjima Bosne i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 °C.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne su mogući slabi lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura zraka oko 13 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se period relativno povoljnih biometeoroloških prilika. Problem osjetljivim osobama može predstavljati povećana naoblaka i mjestimično tmurno vrijeme, što bi pretežno moglo uzrokovati povremeno lošije raspoloženje, blažu glavobolju, dekoncentraciju. Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba, s obzirom da će temperature biti umjerene, malo iznad prosjeka, ali uz sjeverno strujanje neće izrazito i brzo rasti, što će dan činiti ugodnijim. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 6. 3.2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C. 

U četvrtak 7. 3. 2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Na planina se očekuje snijeg. Prema kraju dana ili tokom noći padavine postepeno prestaju. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12 °C.

Meteorolozi o prognozi do 31. maja: Moguće snježne padavine, evo kakvo proljeće možemo očekivati

Meteorolozi o prognozi do 31. maja: Moguće snježne padavine, evo kakvo proljeće možemo očekivati

U petak 8. 3.2024., pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblake. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C. 

U subotu 9. 3. 2024., umjereno do pretežno oblačno. Poslije podne u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a tokom noći uglavnom u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 8 do 14, na sjeveroistoku Bosne do 17 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije