Meteorolozi najavljuju kišu i grmljavinu: Do kraja sedmice crni oblaci nad BiH

Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavljuju kišu i grmljavinu: Do kraja sedmice crni oblaci nad BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Do kraja sedmice crni oblaci nad BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjeverozapadnim djelovima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni Drvar, Ivan Sedlo i Livno 14, Bihać, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica 15, Bugojno, Doboj i Prijedor 16, Gradačac, Grude, Jajce i Sanski Most 17, Banja Luka, Bijeljina, Široki Brijeg, Stolac, Trebinje i Zvornik 18, Neum 19, Mostar 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana, postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA  je relativno nepovoljna. Pogoršanje vremena, mjestimično praćeno padavinama i južinom, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, iscrpljenosti. Pri tome će, više svježine tokom jutra i večeri, ipak djelimično umanjiti negativne efekte nestabilnih vremenskih prilika. Opšta slika biće neznatno ljepša na krajnjem zapadu zemlje.

Objavljena je i prognoza do petka:

ZA 10.06.2020 (Srijeda)., pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 27 stepena.

ZA 11.06.2020 (Četvrtak)., umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom poslije podne ili tokom noći. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 27 stepena.

ZA 12.06.2020 (Petak)., promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 17 do 23, na jugu i sjeveru do 27 stepena, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije