Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena i pad temperatura u cijeloj BiH

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena i pad temperatura u cijeloj BiH
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je pretežno sunčano vrijeme. Umjerene naoblake ima na području Krajine. Po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bugojno 9; Drvar, Ivan-sedlo, Livno i Široki Brijeg 10; Bjelašnica, Grude, Jajce, Sanski Most, Tuzla i Zenica 12; Prijedor i Sarajevo 13; Banja Luka 14; Doboj i Trebinje 15, Bijeljina i Mostar 16; Bihać 18; Neum 19 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu od umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar prije podne slab. U drugom dijelu dana umjereno jako jugo. Povremeno će biti jačih udara vjetra na području Krajine i sjeveru Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

EUFOR uputio važnu poruku političarima u BiH

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni.

Nedim Sladić najavljuje: Evo kad su u BiH moguće prve snježne pahulje

Nedim Sladić najavljuje: Evo kad su u BiH moguće prve snježne pahulje

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika i dalje je povoljna. Tokom prijepodneva svježije, naročito u jutarnjim satima, što će ugodno djelovati na većinu populacije. U drugom dijelu dana, kod osjetljivih osoba nastupiće umjerene poteškoće pod uticajem visokih temperatura i mjestimično sparnog vremena. Kao posljedica približavanja promjene, moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, nesanice, što će se djelimično pojačati dolaskom noći. Uticaj promjene biće nešto izraženiji na zapadu zemlje.

Objavljena je prognoza do petka:

U četvrtak, 15.09.2022., većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U noći na petak pljuskovi i grmljavina se očekuju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Vjetar umjerene jačine, u Bosni povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31°C. 

U petak, 16.09.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledno je lokalno i jače nevrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije