Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena. Stiže novi snijeg

4
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena. Stiže novi snijeg
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -2; Livno, Sokolac 5; Bugojno, Drvar, Grude 6; Jajce, Mostar, Sanski Most, Sarajevo 7; Bihać, Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zenica 8; Gradačac, Trebinje 9; Banja Luka, Doboj, Neum 10 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 929 hPa, za 14 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslije podne u većem dijelu zemlje prestanak padavina i postepenio smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna tempartaura oko 12 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati tokom dana. Nešto izraženija naoblaka i mjestimična pojava magle uz slabe padavine u prijepodnevnim satima, kod osjetljivih osoba mogu uzrokovati manje poteškoće. Tokom dana će sa porastom temperature biti ugodnije, a biometeorološke prilike povoljnije.

Objavljena je prognoza i za oba dana vikenda:

08.04.2020 (Petak)., pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, uz mogućnost slabe kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.

09.04.2020 (Subota)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostatku zemlje. U višim područjima, u večernjim satima sa susnježicom i snijegom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena. Tokom večeri postupan pad temperature zraka.

10.04.2020 (Nedjelja)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima sa kišom, u višim područjima sa susnježicom. Tokom dana, bez padavina i smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu do 14 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije