Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Stiže snijeg, evo koliko će dugo padati

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili veliku promjenu vremena: Stiže snijeg, evo koliko će dugo padati
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlju pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem sjeveroistoku Bosne je zabilježena kiša.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Sanski Most 3; Ivan Sedlo 4; Sarajevo 5; Tuzla, Zenica 6; Livno 7; Široki Brijeg 8; Gradačac, Mostar 9; Bihać, Neum 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 924 hPa, za 18 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša se očekuje u sjevernim područjima Bosne, a poslije podne i dio noći u većem dijelu naše zemlje. Na planinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 16 °C.

Novi selektor Zmajeva otkrio planove: "Tražimo zamjenu za Terzića, promijenit ćemo i način igre"

Novi selektor Zmajeva otkrio planove: "Tražimo zamjenu za Terzića, promijenit ćemo i način igre"

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje poslije podne. Dnevna temperatura oko 8 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Tmurno vrijeme u prvom dijelu dana ponajviše će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropate imaće izraženije tegobe. Obzirom da temperature neće osjetnije rasti i da će, uz porast sadržaja vlage u zraku, preovladavati sjeverno strujanje, preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju. Sa kasnim poslijepodnevnim satima i djelimičnom stabilizacijom, opšta slika će se poboljšati, biće ugodnije, pri tome i prohladno. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Poznati meteorolog Zoran Vakula prognozira vremenske (ne)prilike, evo šta kaže o "proljetnom umoru"

Poznati meteorolog Zoran Vakula prognozira vremenske (ne)prilike, evo šta kaže o "proljetnom umoru"

Objavljena je prognoza do srijede:

U nedjelju 12. 3. 2023., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba da do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 7, dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 °C. 

U ponedjeljak 13. 3.2023., sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 6, dnevna od 14 do 20 °C. 

U utorak 14. 3.2023., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 11, dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22°C. 

U srijedu 15. 3. 2023., oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Prema kraju dana i tokom noći padavine postepeno prestaju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, dnevna od 2 do 8, na jugu do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije