Meteorolozi najavili šta nas čeka u narednim danima u BiH: Spremite se za sunce, ali i pljuskove

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili šta nas čeka u narednim danima u BiH: Spremite se za sunce, ali i pljuskove
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Pljusak iznenadio građane Sarajeva

U Bosni i Hercegovini jutros, 17. juna, je pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć rijedak lokalni pljusak na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 12; Široki Brijeg 13; Ivan Sedlo 14; Livno i Sokolac 15; Bugojno i Srebrenica 16; Drvar, Prijedor i Sarajevo 17; Bihać i Sanski Most 18; Banja Luka, Doboj i Zvornik 19; Mostar, Trebinje, Tuzla i Zenica 20; Bijeljina i Neum 22; Gradačac 23°C.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima je moguć rijedak lokalni pljusak na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

Ekskluzivni snimci | Akcija "Omerta": Pogledajte kako specijalci i službenici FUP-a vrše pretres

Ekskluzivni snimci | Akcija "Omerta": Pogledajte kako specijalci i službenici FUP-a vrše pretres

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne širom zemlje. Usljed mogućeg dolaska nestabilnijeg vremena sa jugozapada opća slika će se blago pogoršati, sa izuzetkom južnih dijelova zemlje gdje se očekuje stabilno vrijeme. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. 

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak 18.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U srijedu 19.6.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U četvrtak 20.6.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 37°C, navodi se u objavi Federalnog Hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije