Meteorolozi najavili promjenu vremena: Stiže novi snijeg, evo kakvo nas vrijeme očekuje do petka

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena: Stiže novi snijeg, evo kakvo nas vrijeme očekuje do petka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0, Sokolac 3, Srebrenica 5, Ivan Sedlo, Sarajevo i Zenica 6, Doboj i Trebinje 7, Tuzla i Zvornik 8, Livno, Široki Brijeg i Stolac 9, Banja Luka, Gradačac, Mostar i Prijedor 10, Bijeljina i Bugojno 11, Sanski Most 12, Neum 13, Bihać 15 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa kišom u Krajini i na sjeveru Bosne. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjeren istočnog smjera, a poslije podne na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 9 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prvi dio dana bit će uz relativno ugodne biometeorološke prilike. U drugom dijelu, usljed blagog pogoršanja vremena, moguće je jačanje tegoba kod osjetljivih osoba i reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nesanice. Iako su temperature zraka nešto veće od prosjeka, potrebno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju.

Nevjerovatno: Nedim Sladić najavio rekordno visoke temperature 1. januara 2023.

Nevjerovatno: Nedim Sladić najavio rekordno visoke temperature 1. januara 2023.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 28.12.2022 (srijeda), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na zapadu može pasti i malo kiše. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. U većem dijelu zemlje razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni. 

ZA 29.12.2022 (četvrtak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni. 

ZA 30.12.2022 (petak), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Ponegdje na jugozapadu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije