Meteorolozi najavili promjenu vremena: Objavljena prognoza do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena: Objavljena prognoza do srijede
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Vilsonovo šetalište

Prolazna kiša u jutarnjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 9; Tuzla 21; Gradačac i Sarajevo 22; Bihać, Bugojno, Livno i Neum 23; Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 24; Mostar 26; Grude 27°C;

Razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu na području Hercegovine, zapadne, jugozapadne i centralne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu do 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Prolazak fronta iznad naše zemlje mogao bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija na promjenu vremena moguće su malaksalost, glavobolja, nervoza. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito u toplijem dijelu dana. Opšta slika postepeno će se poboljšavati sa poslijepodnevnim i večernjim satima.

Objavljena je prognoza do srijede:

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

U ponedjeljak 23. maja 2022., pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28 °C.

U utorak 24. maja 2022., pretežno sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 26 do 32 °C.

U srijedu 25. maja 2022., u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima nešto više naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, a dnevna od 27 do 33, u sjevernim područjima Bosne do 35 °C,. navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije