Meteorolozi najavili promjenu vremena: Evo gdje se očekuju pljuskovi i grmljavina

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena: Evo gdje se očekuju pljuskovi i grmljavina
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Kako su Sarajlije provele prvi dan ljeta

Jutros je Bosni umjereno do preteženo oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan-sedlo 18; Bugojno 19; Bihać, Drvar, Livno, Tuzla 20; Gradačac, Jajce, Sarajevo 21; Grude, Sanski Most 22; Zenica 23; Mostar 24; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

 Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Poslije podne u Bosni sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje na istoku su moguće intenzivnije padavine, rijetko praćene gradom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 27 do 32, na jugu do 34 °C.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

U Sarajevu prije podne sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne porast naoblake praćen lokalnim pljuskovima. Dnevna temperatura oko 31 °C.

[twitter]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/nedim-sladic-najavio-ljeto-imam-jednu-dobru-i-losu-vijest/460960[/twitter]

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika povremeno će biti nešto lošija, izraženije u dijelu Bosne, pretežno zbog kratkotrajnih nestabilnih perioda. Ove promjene bi kod osjetljivih osoba mogle dovesti do umjerenih reakcija u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti. Neophodno je i dalje izbjegavati duže boravke na suncu i ne pretjerivati sa aktivnostima u najtoplijem dijelu dana, uz praćenje i pridržavanje uputa savjetodavnih službi.

Objavljena je prognoza do petka:

U četvrtak, 23.06.2022., u Bosni djelomično vedro uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Sunčanije u Hercegovini gdje je poslije podne moguć pljusak na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C.

U petak, 24.06.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog i zapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije