Meteorolozi najavili pogoršanje vremena: Evo kada nam se vraća snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili pogoršanje vremena: Evo kada nam se vraća snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bijeli pokrivač u glavnom gradu

Jutros našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Sokolac 3; Ivan-sedlo, Zenica 4; Sarajevo 6; Bugojno, Livno, Prijedor, Srebrenica 7; Bijeljina, Jajce 8; Drvar, Trebinje, Tuzla 9; Doboj, Gradačac, Grude, Mostar 10; Bihać 11; Banja Luka, Sanski Most 12; Neum 15; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 16 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Na planinama sa snijegom. U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuju susnježica i snijeg. Vjetar slab slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni. Dnevna temperatura od 8 do 16 °C.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura oko 10 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika će, uz povremeno jače udare juga, tokom dana biti lošija na zapadu i u Hercegovini, pretežno zbog izraženije nestabilnosti, a u poslijepodnevnim satima pogoršaće se u cijeloj zemlji. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će se pojačavati. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza do ponedjeljka:

U petak 3.12.2021., pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u nizinama Bosne kiša ili susnježica koja će preći u snijeg. Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Poslije podne prestanak padavine u Posavini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje tokom noći. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 10, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 11 °C.

U subotu 4.12.2021., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 6, na jugu do 10 °C.

U nedjelju 5.12.2021., oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 3 do 9, u Hercegovini do 14 °C.

U ponedjeljak 6.12.2021., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša, koja će u Bosni preći u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 1 do 5, na jugu do 9 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije