Meteorolozi najavili novo nevrijeme i grmljavinu u cijeloj Bosni i Hercegovini. Evo šta nas čeka

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili novo nevrijeme i grmljavinu u cijeloj Bosni i Hercegovini. Evo šta nas čeka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne je zabilježena slaba kiša.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Sokolac 11; Livno, Srebrenica 12; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo 13; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 14; Doboj, Tuzla, Zenica, Zvornik 15; Bijeljina, Gradačac, Široki Brijeg 16; Mostar, Trebinje 18; Neum 19 stepeni; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su moguće obilnije padavine praćene jakim udarima vjetra. Glavnina padavina poslije podne i tokom noći. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći očekuje se kiša i pljuskovi povremeno praćeni grmljavinom. Dnevna temperatura oko 22 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Mada će vremenske prilike biti nestabilnije, opšta slika će se ipak djelimično poboljšati, intenzivnije u drugom dijelu dana. Tokom prijepodneva, kiša ili povremeni pljuskovi će pretežno djelovati na lošije raspoloženje kod većine populacije. U drugom dijelu dana razvedravanje i blagi porast temperature zraka uslovit će i bolje raspoloženje kod većine populacije.

U utorak 8. august 2023., u centralnim i istočnim područjima Bosne prije podne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U ostatku zemlje sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 28 °C. 

U srijedu 9. august 2023., jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini uglavnom sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 30 °C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/oluja-koja-se-krece-prema-nama-zove-se-maja-procitajte-koja-podrucja-u-bih-su-danas-na-njenom-udaru/507517[/related] 

U četvrtak 10. august 2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C. 

U petak 11. august 2023., sunčano uz malu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije